Ośrodek Pomocy Społecznej Gminy Łomża

Biuletyn Informacji Publicznej

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA W PRZETARGU NIEOGRANICZONYM na przygotowanie i dowożenie posiłków do szkół podstawowych w Jarnutach, Kupiskach, Konarzycach, Wygodzie , Pniewie i Gimnazjum nr 9 w Łomży w roku szkolnym 2009/2010.
Numer ogłoszenia w BZP: 374066 - 2009; data zamieszczenia: 26.10.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi



Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 274842 - 2009r.


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Gminy Łomża, ul. M. Skłodowskiej-Curie 1a, 18-400 Łomża, woj. podlaskie, tel. 0-86 216 48 80, faks 0-86 216 39 46.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZETARG NIEOGRANICZONY na przygotowanie i dowożenie posiłków do szkół podstawowych w Jarnutach, Kupiskach, Konarzycach, Wygodzie , Pniewie i Gimnazjum nr 9 w Łomży w roku szkolnym 2009/2010..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przygotowanie i dowóz posiłków do szkół podstawowych w Kupiskach, Jarnutach, Konarzycach, Pniewie, Wygodzie i Gimnazjum Nr 9 w Łomży w roku szkolnym 2009/2010 w dniach nauki szkolnej . Przewidywana ilość posiłków do przygotowania w całym okresie realizacji zamówienia w przybliżeniu wynosi 36 000. Posiłki będą to pełne obiady - 800 kcal , w tym zupa 500 ml + drugie danie (np. kotlet mielony- 80 g, ziemniaki- 200g, surówka- 150g,) + napój (np. kompot) 250 ml. Posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym obowiązujących w punktach zbiorowego żywienia przy następujących założeniach: 1. Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane oraz sporządzane z pełnowartościowych produktów żywnościowych. 2. Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczane przy zachowaniu norm sanitarnych określonych w przepisach dotyczących żywności i żywienia. 3. Każdy posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce). 4. Wykonawca będzie realizował zamówienie poprzez przygotowywanie i dostarczanie posiłków w dniach nauki szkolnej w ilości ustalonej na podstawie informacji przekazywanych przez dyrektorów szkół. 5. Szczegóły dotyczące sposobu realizacji zamówienia zostaną ustalone w umowach z dyrektorami szkół , których projekty stanowią załączniki do SIWZ. Termin realizacji zamówienia. Od 7 września 2009 r. do 24 czerwca 2010 r...

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9.

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 205200 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.09.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

Bar Alicja, Małgorzata Chojnowska, ul. Szosa Zambrowska 1/27, 18-400 Łomża, kraj/woj. podlaskie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

Cena wybranej oferty: 5,7
Oferta z najniższą ceną: 5,7 oferta z najwyższą ceną: 7,01
Waluta: PLN.
Data powstania: czwartek, 5 lis 2009 11:50
Data opublikowania: czwartek, 5 lis 2009 11:54
Data przejścia do archiwum: wtorek, 1 sie 2017 13:21
Opublikował(a): Agnieszka Krassowska
Zaakceptował(a): Agnieszka Krassowska
Artykuł był czytany: 2445 razy